<<  
 
Etusivulle
Pekkalan kartano
  Ruoveden Sofia Magdalenan kirkko  
  Virtain kirkko  
  Ruoveden kappeli  
  Sointula  
  Honkala  
       
       
       
       
       

Pekkalan kartanon konserttitalli
 
 
Pekkalan päärakennus talvisessa iltapäiväauringossa.
PEKKALAN KARTANO

Pekkalan kartano sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, Näsijärven rannalla Ruoveden kunnassa. Kartanon historia alkaa 1700-luvun puolivälistä, mutta aluetta on asutettu jo 1500-luvulta lähtien. Pekkalan kartano on edelleenkin toimiva maatila, joka saa pääasiallisen toimeentulonsa maanviljelystä, metsänhoidosta ja sivuelinkeinoista kuten sahasta.

Konserttitilana toimiva talli on rakennettu 1800-luvun alkupuolella. Parhaimmillaan siinä asui parikymmentä hevosta. Tallia lyhennettiin kahdeksan metriä ja sen päätyyn rakennettiin suuri näköalaikkuna 1900-luvun puolivälissä. Vuoden 2007 keväällä tallin lattia ja kivijalka korjattiin sekä sisätiloja parannettiin konsertti- ja kokouskäyttöön soveltuviksi. Keväällä 2009 tallin päädyn sisäkatto eristettiin, jolloin mahdollisen sateen äänet vaimenevat. Muutoin talli on säilyttänyt 1800-luvun ilmeensä. Talliin mahtuu noin 160 kuulijaa.

Osoite Pekkalan konserttitalliin on: Pekkalantie 60, 34450 Jäminkipohja. Klikkaa tästä karttasivulle. Jos kartta ei aukea oikeaan osoitteeseen, kirjoita ylläoleva osoite tekstikenttään.

 
Etusivu | Musiikkijuhlat | Ohjelma | Konserttipaikat | Esiintyjät | Liput | Info
     
Musiikkijuhlat Ohjelma Konserttipaikat Esiintyjät Lipunmyynti Info