<<  
 
Etusivulle
osoitin Anna Aminoff  
  Okko Kamu  
  Tapani Länsiö  
Sergey Malov  
Jan Michiels  
  Rainer Moog  
  Tomas Nuñes-Garcés  
Samuli Peltonen  
  Inge Spinette  
     
  Wegelius-kamarijouset  
     
 
 
Anna Aminoff (Kuva: Neda Navaee)
ANNA AMINOFF – Huilu

Ruovedeltä kotoisin oleva huilisti Anna Aminoff opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi Liisa Ruohon ja Ilpo Mansneruksen johdolla. Hän suoritti loppututkinnon erinomaisin arvosanoin Mikael Helasvuon johdolla ja soitti ensikonsertin Sibelius-Akatemian konserttisarjassa 1995. Anna Aminoff on useaan otteeseen opiskellut William Bennettin mestarikursseilla sekä muilla mestarikursseilla Auréle Nicoletin, András Adorjanin, Severino Gazzellonin ja István Matutzin johdolla.

Anna Aminoff toimi huilun äänenjohtajana Lohjan kaupunginorkesterissa sekä Lohjan puhallinkvintetissä vuosina 1992–95. Tämän jälkeen hän toimi freelance muusikkona Helsingissä soittaen Helsingin kaupunginorkesterissa, RSO:ssa, Kansallisoopperan orkesterissa, Sinfonia Lahdessa sekä Tapiola Sinfoniettassa. Hänellä on solisti­esiintymisiä Virtuosi di Kuhmo ‑kamariorkesterin, Suomalais-virolaisen kamari­orkesterin ja Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Hän on tehnyt useita radio­nauhoituksia Suomen Yleisradiolle, etupäässä ranskalaista musiikkia.

Aktiivisena ja innokkaana kamarimuusikkona hän on soittanut lukuisissa kamari­yhtyeissä esiintyen sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on esiintynyt Turun, Hauhon, Pyhäniemen, Seinäjoen ”Eloserenadi”, Kamari 21, Musik vid Mälaren ja Musiikkia! Ruovesi -festivaaleilla. Anna Aminoff on yksi Musiikkia! Ruovesi ‑kamari­musiikki­festivaalin perustajista ja toimii festivaalin toiminnan­johtajana.

Hän on opettanut huilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Helsingin konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa sekä kansainvälisellä Crusell-puupuhallinfestivaalilla.

Anna Aminoff asuu nykyisin Berliinissä, josta käsin hän jatkaa innostustaan kamarimusiikin parissa.

Hänen instrumenttinsa on modernisoitu ranskalainen Lebret-huilu 1890-luvulta.
 
Etusivu | Musiikkijuhlat | Ohjelma | Konserttipaikat | Esiintyjät | Liput | Info
     
Musiikkijuhlat Ohjelma Konserttipaikat Esiintyjät Lipunmyynti Info